<<< nazaj                           Sea Opening 2013    -     Šibenik,  6. -  9. 4. 2013                                Domov...


Sea Open 2013...

Malce z zamudo kratko poročilce z letošnjega Sea openinga, ki ga je organiziralo Jadralno društvo Muštrin v začetku aprila in ki se ga je udeležilo nekaj članov našega društva.  Glede na moje težave s križem sem se za pomorsko pustolovščino odločila v zadnjem trenutku po zagotovilu našega člana Stojana Vodopivca in potem tudi skiperja naše barčice, da vreme BO, kar je potrdil tudi glavni Muštrinovec Jani Janša. In res imeli smo prav lepo vreme in dober veter. Vseh skupaj nas je bilo okrog devetdeset na desetih barkah, izpluli pa smo iz marine Mandalina pri Šibeniku. Naš prvi cilj je bil zaliv Krknjaši na otoku Drveniku kjer smo »parkirali« tako, da smo se privezali ena barčica na drugo, kar je naslednje jutro povzročilo malce težav, a so jih naši izurjeni skiperji pogumno rešili. Že prvi večer nas je preko Radia Pirat zabaval DJ Igor, ki se mu je kmalu v živo pridružil Vili Resnik, tako da je bilo prav veselo.

Naslednji dan smo odpluli v marino Maslinica na Šolti, kjer smo imeli čas za kavico in seveda čas, da smo se skoncentrirali za našo prvo »dirko« Šolta – Pakleni otoki.  Po dirki naš je naš skiper Stojan odpeljal še na ogled v zaliv Hvara, potem pa hitro v malo marino Palmižana, saj je bil na vrsti gusarski večer v čudoviti konobi s še bolj čudovitim razgledom na zaliv. Naslednji dan smo bili gusarji malce utrujeni, a pred nami je bil štart druge regate do otoka Visa. Imeli smo res dober severozahodnik, tja do 25 vozlov, tako, da smo se po navodilih našega skiperja Stojana morali metati levo in desno skoraj tako kot na motorju. Še dobro, da smo bili na naši barčici v večini motoristi. Po končani dirki smo se zasidrali v viški marini direktno pred hotelom Admiral, kjer smo imeli zvečer razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov in nagrad.

Zadnji dan pa nazaj proti Šibeniku, slovo od barčic, skupinsko slikanje in v jutranjih urah smo bili zopet doma. Že naslednji dan pa smo dobili vabilo na Sea opening 2014. Prijavili se še nismo, a če bo sreča mila in bog dal zdravja, pa mogoče gremo.

Zvonka Košir


<<< nazaj         

Foto galerija >>>                                                             Osveženo: 17.05.2013