<<< nazaj                                                     Rolex Middle Sea Race 2022                Domov...

KARPO na Rolex Middle Sea Race 2022

Regata s ciljem in startom na Malti spada med klasične svetovne offshore regate, letos je bila na vrsti 43. izvedba. Na 606 NM dolgi preizkušnji se objadra Sicilijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Ko smo hodili po pomolu proti naši barki je bilo jasno, da smo stopili v prvo ligo regatiranja. Večina ostalih bark so bile prave rakete in kar malce smo težko pogoltnili slino, vedeli smo, da nas bodo na regatnem polju »pojedli«. Realno smo z našo barko in opremo spadali v zadnjo četrtino flote. Še posebej, ker je bilo napovedanega zelo malo vetra, Karpo pa za dobro jadranje potrebuje vsaj 10 vozlov. Na skippers' meetingu pred startom nas je organizator obvestil o pomembni spremembi: časovne omejitve za dokončanje ni. To je bilo logično, le malo jadrnic bi končalo v predvidenem času šestih dni.

V predtekmovalni napetosti so nas razveselili navijači, prišlo jih je kar 30 in nobena barka ni imela tako številčne podpore. V soboto, 22.10. ob 11.30 je napočil naš trenutek starta. Navijači z zastavami JK Loka Timing so nas glasno spodbujali in to nas je kar poneslo čez startno linijo, v naši skupini 24 bark smo preko startne črte zapeljali kot tretji.

Po startu smo se le počasi oddaljevali od Malte, nato pa je začel pihati vedno močnejši veter. V nočnem jadranju v 20 vozlih vetra smo odlično jadrali ter prehitevali sojadralce. Incident je bil srečanje s tovorno ladjo, ki je prečkala našo pot tik pred premcem in ustvarila strme valove. Ko smo se s hitrostjo preko 10 vozlov zaleteli v strme valove nam je odtrgalo škripec na vangu, vse ostalo pa je k sreči zdržalo. Za prvi del poti smo se taktično odločili za zunanji del poti, čim bolj stran od Sicilije, saj je bila za rtom Capo Pasero napovedana bonaca. To nam je uspelo z oceno 8/10, vseeno smo malce prehitro pripadali in se za las izognili vetrni luknji. V bistvu je bilo neverjetno, kako je veter iz 20 vozlov padel skoraj na nič in v to veliko past se je ujela četrtina flote.

V Mesinsko ožino smo ponoči vstopili z veliko mero spoštovanja, saj jo krojijo močni tokovi, spreminjajoč veter, vse skupaj komplicira dejstvo, da imajo tovorne ladje zaradi separacijske sheme (TSS) tukaj prednost. Na skiperskem sestanku smo bili na to posebej opozorjeni. V kolikor mora tovorna ladja zaradi nas spremeniti kurz sledi diskvalifikacija. V praksi je to izjemno kompleksno, saj če ni vetra in te nosi morski tok, se tovorni ladji malce težko izogneš. Eno srečanje je bilo za nas malce tesno, vendar smo dobro zvozili. Na vrhu Mesinske ožine je bil morski tok izjemno močan, jadrali smo s hitrostjo 7 vozlov, hitrost premikanja preko zemlje (SOG) pa je bila kar 11,5 vozlov. Tok in veter sta nas potisnila skozi ožino, nato pa sta kot bi odrezal oba ugasnila. V taktični uganki desno, sredina ali levo smo se odločili za levo stran in kasneje se je to pokazalo kot pravilno, do Strombolija smo po vetru, ki ni presegal dveh votlov, prijadrali med prvimi v zadnji tretjini flote.

Nočno jadranje mimo Strombolija ni bilo nič posebnega, vulkan je spal. Toliko več se je zjutraj in dopoldne začelo dogajati na vodi. Večina posadk je ugotovila, da je je pot do cilja še dolga, napovedi za veter so bile vedno bolj pesimistične. Ena za drugo so posadke začele odstopati in kmalu nas je bilo na delu proti Favignani zgolj še peščica. V tem času smo prejeli žalostno novico, da je odstopila druga slovenska posadka, Cleansport One, ki jo je pri Favignani zaustavila že tretja daljša bonaca. Na sestanku smo se mi enoglasno odločili za nadaljevanje poti, smo pa morali začeti varčevati s hrano.

Že dva dni smo jadrali po vetru, ki je v povprečju pihal 2-3 vozle. Počasno premikanje nam je najedalo živce, postalo nam je jasno, da bo vse skupaj izjemna psihološka preizkušnja. Začele so se pojavljati napetosti med posadko, ki pa smo jih uspeli sprostiti, kasneje se je pojavil tudi veter, ki nas je potisnil okoli severozahodnega dela Sicilije.

Četrta noč proti otoku Pantelerija je bila zahtevna. Bolj ko smo mi hoteli desno, bolj sta nas morski tok in veter do 2 vozla potiskala v levo, direktno na otok. Iz pasti smo se proti jutru le izvlekli, čeprav naše jadranje na trackerju izgleda kot otroške čačke. Na tem mestu je odstopilo še nekaj jadrnic iz naše skupine.

Na poti proti Lampedusi smo bili precej zaskrbljeni zaradi možnega srečanja z migranti in zjutraj smo v živo videli, kako je obalna straža pobirala nesrečnike na majhnem čolnu. Mi smo imeli srečo, saj na njih nismo naleteli, nas je pa pošteno ustrašila ribiška boja, kateri smo se sredi noči za las izognili.

Od Lampeduse do Malte smo pričakovali močnejši veter, dobili pa le zoprne valove, ki so povzročili, da se nam je delaminirala genova 1. Z genovo 2, ki je namenjena za veter od 12-18 vozlov, smo se v vetru 6-8 vozlov le počasi prebijali proti cilju. Naše preizkušnje kar ni hotelo biti konec, cilj se je kot v začaranem filmu stalno oddaljeval.

Na srečo smo bili v dosegu telefonskega signala in prejemali bodrilna sporočila od vseh, ki so nas spremljali na kopnem. Na tem mestu se vsem navijačem, kot tudi ekipi Cleansport One, zahvaljujemo za vzpodbudo. Vlili ste nam dodatno moč, do se prebijemo do cilja.

Naslednji dan smo ga po osmih dneh jadranja tudi dosegli. Čustveno izčrpani smo zapeljali skozi cilj, ki ga več kot polovici prijavljenih jadrnic ni bilo dano videti. Bolj kot srečni smo bili olajšani, da je vsega skupaj konec. V 43. letih te regate sta bili le še dve s tako malo vetra.

Doseženi rezultat, 9. mesto od 24 bark v IRC 4, ter 5. mesto od 15 bark v ORC 4, je zelo lep. Vendar smo bolj ponosni na dejstvo, da smo prikazali odlično jadranje, naredili nekaj dobrih taktičnih odločitev ter tudi v zelo šibkih vetrovih uspeli Karpo premikati proti cilju. Zdržali smo psihološke pritiske ter vztrajali do cilja, kjer nas je predsednik organizacijskega komiteja sprejel z besedami: »Vi ste pravi zmagovalci. Fantje na jadrnicah, vrednih na milijone pobirajo pokale, vendar pravi duh regate poosebljate vi. To je pravo jadranje.«

Na sami regati smo doživeli cel kup simpatičnih pripetljajev, ki jih bomo skupaj s podrobnejšo analizo jadranja predstavili na klubskem srečanju JK Loka Timing v začetku decembra. Vabljeni!

Skipper
Maks Vrečko
 
 
                                                                  

<<< nazaj                                                                                                                                                                                                Osveženo: 06.11.2022