<<< nazaj                Mini 12 - Zadnja letošnja regata v Bohinju     6.9..2014              Domov...


Mini 12 - zadnja regata 2014Zadnja letošnja regata za Pokal Mini12 v Bohinju.

V soboto, 6. 9. je v Bohinju potekala zadnja regata za pokal Mini 12 v letošnji sezoni. Regata  bi morala biti na sporedu šele to soboto, 13. 6., vendar je veliko tekmovalcev napovedalo svojo odsotnost, zato se je organizator odločil, da regato izpelje istočasno s peterobojem med jadralnimi klubi. Tudi tu pa ni šlo vse po načrtih, saj sta samo JK Odisej in JK Bohinj uspela sestaviti ekipo, pridružilo  se nas je še nekaj posameznikov, ki smo tekmovali za DP. Žal tudi naš klub nikakor ni uspel »nabrati« 6 tekmovalcev za mnogoboj.

Tako se je na regatnem polju zbralo 15 tekmovalcev, ki pa so odpeljali le dva plova. Bohinj se je namreč tokrat pokazal v bolj običajni luči v obliki rosenja, nizke oblačnosti in nič vetra. V prednosti so bili kadilci, saj je le cigaretni dim za silo pokazal gibanje zraka okrog jadrnic. Kljub temu so se mojstri odpeljali naprej ( Miran Grad, JK Odisej 2 zmagi).  Sam sem z 8. mestom v prvem plovu in 3. mestom v drugem plovu ( zmago sem izgubil 10 m pred ciljem) zasedel skupno 5. mesto. To je bilo ravno dovolj, da sem v skupnem točkovanju obdržal 1. mesto in tretjič  osvojil  Pokal Mini 12. S tem sem dobil prehodni pokal v trajno last. Drugo mesto je zasedel Marko Krebelj, tretji pa je bil Marko Kavs.

V mnogoboju (beri dvoboju) je JK Bohinj  premagal JK Odisej in s tem Ljubljančanom na obraze prikradel kisle nasmehe (milo rečeno).

 
Pozdrav, Staš                                                                                               
                                                                      Rezultati: http://www.jkb.si/rezultati.html

 <<< nazaj                                                                                                                                                                Osveženo: 11.09.2014