<<< nazaj                                                   Lara Poljšak poroča: 44Cup,Oman                                  Domov...

 

2.3.2023 Kratko poročilo s prvega dne regat v Omanu:

 

Danes se je začela prva regata sezone v razredu RC44. Po štirih dneh treningov v lahkem vetru nas je danes presenetilo 21 vozlov vetra. Odjadrali smo 3 plove (4, 4, 2).

V naši ekipi Aleph imamo letos dva nova člana posadke – trimer glavnega jadra in »offside« trimer. Oba sta se odlično vključila v ekipo, razen nezgode pri obračanju prve oznake v drugem plovu, ko sta offside timer in grinder padla v vodo! Ostali smo obrnili oznako, jadrnico obrnili za 360 stopinj, spotoma pobrali »plavalca«, dvignili gennaker in nadaljevali z regato. Tekom dneva smo strgali tudi dva gennakerja, vendar smo vseeno uspešno zaključili vse tri plove. Tudi druge ekipe je vetrovni prvi dan regat kar presenetil, tako da smo si ob koncu dneva vsi zelo blizu po točkah.

 

4.3.2023 Drugi in tretji dan:

 
Za nami sta še dva zelo vetrovna dneva z visokimi valovi. Čeprav je naša jadrnica zelo hitra in manevre izvajamo odlično, na lestvici nismo ravno visoko. V 6 plovih smo prejeli 3 "penale" in en "OCS", zaradi česar zmo izgubili ogromno točk. Kljub vsem nezgodam se nam je vedno uspelo vrniti v igro za prva tri mesta, vendar nas je nekaj slabih taktičnih in tehničnih odločitev ponovno stalo kar nekaj mest. 
Jutri je zadnji dan regate in še vedno smo v boju za tretje mesto. To je glavna prednost razreda RC44 - do konca se ne ve, kdo bo na stopničkah! 

 

 

 

 

5.3.2023 Zadnji dan:

Zadnji dan je končno potekal točno tako, kot smo si želeli. Z odličnimi rezultati v zadnjih treh plovih (3, 3, 1) smo uspeli priti na stopničke in zasesti skupno tretje mesto, kar je za našo ekipo odličen rezultat. Na skoraj vsaki regati do sedaj smo zadnji dan jadrali najslabše, tako da upamo, da smo ta “urok” končno prekinili! Zmaga v zadnjem plovu je bila pika na i in vzdušje v ekipi je bilo enako kot če bi zmagali. 

Po štririh dneh treningov in štirih dneh regat v vročini in vseh mogočih vetrovnih razmerah vsi nujno potrebujemo počitek. Danes zvečer se že odpravljam na pot v Slovenijo, kjer me čakajo trije dnevi oddiha z družino.

Lara Poljšak

 

Foto galerija >>>


<<< nazaj                                                                                                                                                                                                             Osveženo: 06.03.2023