<<< nazaj                           Fiumanka 2023            4. - 11.6.2023                     Domov...
 
 

Od 4.- 11. 6. je bila na Reki 24. Fiumanka. Ena največjih regat na Hrvaškem, ki se podobno kot Barkolana z raznimi prireditvami dogaja cel teden, višek pa je sobotna regata, kjer se pomerijo družinske in regatne barke s skupnim štartom in različnimi dolžinami regatnega polja.

Ker je letos odpadla Istrska regata,  je prehodni pokal ISTRSKE REGATE ostal v naši vitrini. zato smo namesto iz Pule  (Goran,Dean,Matjaž,Jota In Žila) v  četrtek zvečer štartali  na nočno plovbo iz Portoroža. Na Reki so se nam v soboto pridružili še Tomaž,Vasko.,Čone ,Alan in Grega. Pred štartom spet ni šlo brez adrenalina in plezanja na jambor, saj je bilo potrebno zamenjati dvižnico glavnega jadra, ampak, ko zaupaš v ekipo in opremo je vse lažje.

Na štartu so nas, kot običajno pričakale dileme, kje štartati, ampak glede na to, da imajo na Reki svojo uro in da smo vse spremljali na VHF nam je uspelo kljub temu, da je bil štart 7 minut pred napovedanim, dobro štartati. Velike barke so nam po pričakovanju do prve boje malo pobegnile, mi pa smo se uspešno borili s konkurenco - DSK in prvo in drugo bojo obrnili na 7.mestu.

Na poti do tretje boje, smo imeli match race z  DSK. Nekje na sredi so nas prehiteli, vendar smo bili skoz zraven in tretjo bojo obrnili kot peti. Dve milje po tretji boji pa je prišlo do situacije ko je bilo vse  odvisno samo še od sreče In izkušenj domačinov. Prehiteli smo DSK, potem pa je začel padati dež in naenkrat smo vsi obstali. Mi smo se odločili za najkrajšo pot, kar nam je v začetku vlivalo upanje potem pa se je izkazalo  za napačno, saj smo se znašli sredi ciklona in nas je konkurenca prehitela po levi in desni.

Na koncu zasluženo dosegli 2 mesto v grupi in 10 skupno med regatnimi.

Zadovoljni, tako z jadranjem ,kot z novimi izkušnjami

Sicer pa kapo dol organizatorjem.

Goran


<<< nazaj

Fotogalerija >>>

 Osveženo: 15.06.2023